De specialiteit van de chef in het zonnetje

22 april 2015 – Marjolein van Spronsen blogt over de specialiteit van de chef in het zonnetje zetten.

Het Ritz Carlton in Hong Kong organiseert de komende periode een aantal decadente ‘Sweet Soirées’ in hun Lounge en Bar Level 102. De focus ligt op Franse desserts die in buffetstijl zullen worden gepresenteerd. Desserts zoals Tarte au Citron, Financiers en de specialiteit van de Franse assistent pastry chef van het hotel, Mille-feuille. De Mille-feuille zal persoonlijk worden bereid voor de gasten waarbij ze de vulling kunnen kiezen. De chef, Gaël Moutet zal de gasten ook begeleiden in hun keuze.

Inspiratie: Zet de specialiteit van de chef in het zonnetje

Het blijft een leuk item om de specialiteit van de chef in het zonnetje te zetten en hiermee meer gasten te verleiden tot het bezoeken van je bedrijf. Het aan tafel bereiden van gerechten, een buffet met voorgerechten of indrukwekkende nagerechten, het maakt niet uit. Maak een ‘offer they can’t refuse’ rond dit thema. Nodig de lokale krant en invloedrijke foodbloggers uit voor een ‘pers’diner of deel een recept met de lokale krant. Maak er in ieder geval een feestje van.

Enkele voorbeelden

De nagerechten bieb

Zo hebben we in het verleden geschreven over restaurant Stay in Dubai. Hier is de Franse 3-sterrenchef Yannick Alléno verantwoordelijk voor het menu. Ook hier een basis menukaart waarbij de bediening meteen de uitleg geeft dat het dessert kan worden uitgekozen in de nagerechten bieb. Op een golvende meter maakt de chef ter plekke een meter dessert klaar gebaseerd op wat de gast aanwijst.

Taart per inch

Ook het serveren van een meter taart zoals Auberge Saint-Gabriel in Montréal in 2011 deed is zo’n mogelijkheid om een bepaald gerecht in de spotlight te zetten. Laat uw gasten zelf bepalen hoeveel centimeter taart ze willen!

Boeuf Stroganoff

Maar ook ouderwetse gerechten die aan tafel klaargemaakt moeten worden is zo’n mogelijkheid om de talenten van je chefs te tonen aan je gasten. Laatst was ik in Duitsland waar een ouderwetse Boeuf Stroganoff aan tafel werd klaargemaakt. Het blijft een feestje om naar de kunsten van de chef te kijken!

Marjolein van Spronsen, Marketing en communicatie bij Van Spronsen & Partners horeca-advies

Linkedin

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.