De nieuwe “koning” van het web

19 september 2016 – Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies, blogt over een facebook pagina van een pittoresk eetcafétje dat even helemaal klaar is met alle glutenvrije hipsters, vegetariërs voor een dag, maar bovenal alle online haters.

Dames en heren, jongens en meisjes,

Het is geschied, een nieuw hoofdstuk breekt aan, de bladzijde is nu omgeslagen. Waar in het verleden op een semi-nette doch grappige manier reacties werden gegeven door de ‘’koningen’’ van het web (denk aan Coolblue/T-mobile NL/Ikea/Heineken/KLM en al die andere social media fanaten), hebben we nu een nieuwe “koning”.

Open allemaal even uw browser, surf vervolgens naar uw Facebook en zoek naar: The White Moose Cafe! U bent zojuist terecht gekomen op een Facebook pagina van een pittoresk eetcafétje gesitueerd in Dublin dat even helemaal klaar is met alle glutenvrije hipsters, vegetariërs voor een dag, maar bovenal alle online haters. Paulie (eigenaar) heeft namelijk een tijdje geleden besloten om zijn social media beleid over een andere boeg te gooien, tot groot (on)genoegen van zijn volgers. De uitermate onbeschofte aanpak die hij nu hanteert werpt echter wel zijn vruchten af, ik ken namelijk geen enkel pittoresk eetcafétje met 85.000+ likes and counting. Via het Wereldwijde Web kan het als een snel verspreidende olievlek gaan. Daarnaast is The White Moose ook regelmatig op het nieuws te bewonderen door de bijzondere acties die het uithaalt, waaronder het feit dat één van de gasten een dokters verklaring moest laten zien om aan te tonen dat hij of zij daadwerkelijk een glutenallergie heeft. Met zijn veelal tenenkrommende maar hilarische reacties wint hij een groot aantal volgers en is hij onlangs zijn eigen T-shirt lijn begonnen. Daarnaast worden er verbandjes en pleisters uitgedeeld mocht iemand zich in het heetst van de strijd beledigd voelen.

De dagen van de semi-nette doch grappige reacties zijn geslagen, het mes komt op tafel en alle internet gekkies zullen in de toekomst worden bestreden door diezelfde internet gekkies. Want hoe vang je tenslotte een boef, door te denken als een crimineel. Mocht ik ooit een keer in Dublin zijn, dan weet ik wel waar ik een pintje nuttig.

Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via nicktenhove@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.