Co-creatie beïnvloedt de guest-journey

3 mei 2016 – Lennert Rietveld, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies, heeft vorige maand een inspiratiesessie gegeven rondom co-creatie. In deze blog een inzicht in deze sessie waaruit blijkt dat de nadruk tijdens evenementen steeds meer komt te liggen op het beïnvloeden van de guest-journey!

Tijdens de inspiratiesessie voor 80 event-organisatoren zijn krachtige voorbeelden van co-creatie op een rij gezet. De presentatie richtte zich op pakkende voorbeelden waarmee ondernemers door samen te werken de bezoekers-ervaring verbeteren. Alles draait nu eenmaal om de Guest-journey. Een mooi voorbeeld is het initiatief van De Efteling die samen met een Belgisch bedrijf bezig is een app te ontwikkelen waarmee bezoekers door middel van ‘mixed reality’ en smartphones veel meer kunnen beleven rondom hun bezoek aan de Efteling. Briljant voor kinderen, zo geeft de route-app de richting aan met een heksen-stem. Bekijk de video van deze app maar eens

Een paar andere voorbeelden op een rij:

  • GoPro en Marriott werken samen om de hotelgasten een GoPro camera te laten ervaren. Dit levert hele mooie filmpjes van gasten op, in de lucht en in het water. Goed idee voor festivals of leisure-bestemmingen om gasten hun dag te laten filmen met een GoPro-camera.
  • Reebok & LesMills organiseren een wereldwijde tour van fitness festivals. Bezoekers aantallen van rond de 6.500 die 10 uur lang 35 workouts kunnen beleven in een festival sfeer. Hoe dat eruit ziet? Bekijk de video
  • Rondom de gezondheid gaan we steeds meer apps zien. Fitbit en sleeptrackers allang bekend bij u? Heeft u het nieuws gevolgd over CO2 uitstoot labels op reizen? Middels crowdfunding is de SCIO pocket sensor voor 2,7 miljoen gefinancierd. Dit is een sensor die voedsel en medicijnen kan scannen, je ontvangt de gegevens gewoon op je smartphone. Er is er ook één voor het meten van luchtvervuiling en een CO2tracker. Voeg dit maar eens toe aan de gebruikerservaringen op festivals.
  • ABN AMRO werkt met ID&T en andere partijen samen in OPENHOUSE. Platform voor innovatie in dance industrie. Of dat wat oplevert? Een voorbeeld is De Kartent: duurzame tenten voor festivals als oplossing voor de berg plastic afval (vaak achtergelaten tenten). Daarnaast bieden zij de mogelijkheden om de tenten te laten bedrukken met bijvoorbeeld reclame. Dit project is inmiddels gefinancierd.
  • Verspillingsfabriek: Hutten catering innoveert met de Verspillingsfabriek. Samenwerking met universiteit, leveranciers en overheden. Prachtig initiatief waarbij afvalstromen van voedsel worden omgezet in nieuwe producten. Ze bieden een volledig transparante en duurzame productenlijn aan, naast een waste-manager die zich met het reduceren van afval bezig houdt. 

Dit is een greep uit de ruim 60 voorbeelden die we tijdens de inspiratiesessie hebben laten zien. Co-creatie en nieuwe dingen doen door creatief samen te werken met enthousiaste mensen met ieder eigen ervaring en kennis. De voorbeelden laten de organisatoren op een andere manier naar hun evenement kijken. Het verbreedt het zicht op de mogelijkheden.  

Voor 1.000+ meer voorbeelden, check horecatrends.com! Wilt u een inspiratiesessie organiseren neem contact met ons op!

Lennert Rietveld, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via lennertrietveld@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.