Bouwkundige missers, beetje dom…

17 januari 2018 – Marjolein van Spronsen blogt over kleine bouwkundige missers….

Bouwkundige missers, beetje dom…

Vaak hoor je dat architecten bij het ontwerpen van horecabedrijven moeten wennen aan het goed managen van looproutes en horeca logica. Dit zijn zaken waar je als horecaondernemer boven op moet zitten wil het goed gaan. Maar ook het oog voor detail hebben is belangrijk!

Soms worden er van die kleine architectonische (v)outjes gemaakt. Zo moest ik recent bij een restaurant naar het toilet. Ik stap de deur binnen en de sensor kraan naast de deur gaat lopen. Daarna stap ik de toilet in, blijkt het slot op de eerste deur te zitten, dus terug en de kraan gaat weer stromen. Niet echt watermanagement! Dus kleine ruimte voor je toiletten: neem geen kraan met sensor!

Dat zelfde geldt voor indelingen van toiletten! Recent hadden wij een hotelkamer met een verhoudingsgewijs brede entree met aan de rechterkant een badkamer en links een aparte toilet en kast. Een prima idee om de toilet apart te zetten maar maak dan de toilet wel breed genoeg om er enigszins op je gemak te kunnen toiletteren. Ook in de lengte, met je knieën tegen de muur is niet aangenaam!

Daarnaast vraag ik mij af of je als horecaondernemer zelf deze gebreken niet opmerkt? Gaan vrouwelijke medewerkers niet naar het toilet van de gasten? Ik heb echt geen lange armen en loop er ook niet enorm mee te zwaaien! En eigenlijk moet je als hotelier, als je geen standaardkamers hebt, in al je kamers een nachtje geslapen hebben….

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.