Boomer proof | Bekijk je hotel eens vanuit de ogen van een boomer

10 augustus 2023 – Een blog van Marjolein van Spronsen, een babyboomer, met als onderwerp je hotel boomer proof maken, met het verzoek zeker je zwembad eens vanuit het oogpunt van een boomer te bekijken!

Boomer proof zwembad

Mijn man en ik zijn babyboomers, qua leeftijd maar ik hoop nog niet altijd merkbaar in ons gedrag! Wel echt boomerig is dat we graag reizen. Zoals velen babyboomers dat als hobby hebben. Aangezien wij, waarschijnlijk met ook veel andere boomers, denken dat we nog jong van geest zijn, valt onze keuze bijna altijd op moderne hotels in de vakanties. En daar voel ik me regelmatig wel een echte boomer.

Omdat ik graag bewijs hoe ik nog midden in de maatschappij sta heb ik getracht deze blog te laten schrijven door ChatGPT, die direct ging schrijven over trapleuningen, veilig waterdieptes, zitjes aan de zwembadrand en visueel contrast aangezien boomers minder goed zien. En bedankt ChatGPT maar zover ben ik ook nog niet!

Toch bezoeken wij regelmatig design hotels die zich over het algemeen richten op de rijkere millennials. Een paar jaar geleden toen we ons nog niet zo ‘boomerig’ voelden hebben wij op Mykonos een gaaf hotelconcept bezocht. Design uitstraling met ruime kamers en een prachtige entree en uitzicht via de infinity pool over de zee. Prachtig maar het zwembad kon je induiken of springen, want een trapje zat er niet in. Een deel van de gasten waren millennials voor wie dit geen probleem was. Het moet hun echter hebben vermaakt hoe de ‘boomers’ het zwembad uit probeerden te komen! En dat terwijl de verhouding minimaal 30-70% was tijdens ons bezoek.

We zien steeds meer organisaties die zich richten op de inclusiviteit van hotels en leisureparken. Zo hebben we heel recent geschreven over het initiatief van W Costa Navarino dat samen met een aantal organisaties het afgelopen jaar onderzoek heeft gedaan naar hoe je als hotel zo goed mogelijk tegemoet kunt komen aan de behoefte van inclusiviteit van diverse groepen. Het hotel is recent dan ook als eerste ter wereld geaccrediteerd door de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) voor zijn aanpak van inclusiviteit. En we zijn in Amerika ook een resort tegen gekomen dat een autisme programma heeft.

Allemaal geweldige initiatieven maar zorgen dat je hotel boomer proof is, is misschien wel de meest eenvoudige manier om een grote groep gasten tegemoet te komen. Zeker ook omdat dit een groep is die het zich kan permitteren om met enige regelmaat hotels te bezoeken. Natuurlijk komt het neer op het analyseren van je gastenbestand en vanuit hun ogen jouw faciliteiten eens bekijken. Wie weet wat jij nog boomer proof kunt maken!

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is sinds 1987 actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.