Belastingdienst Oost helpt horecaondernemers

24 mei 2011- Door bedrijfsbezoeken en voorlichtingsbijeenkomsten wil de belastingdienst het makkelijker maken voor horecaondernemers om aangifte te doen. Tegelijkertijd wil de belasting voorkomen dat bedrijven in de problemen komen, aldus de Gelderlander.
De Belastingdienst komt met deze maatregel omdat ze heeft gemerkt dat horecaondernemers nogal wat steken laten vallen. Volgens plaatsvervangend directeur Nico Mol zou ongeveer 30 procent van de horecaondernemers in de problemen komen als ze aangifte moeten doen. Ze komen niet met correcte cijfers of ze leveren hun cijfers te laat in of kunnen ze überhaupt geen cijfers inleveren. Verder heeft 20 procent problemen om de financiële last aan de Belastingdienst te voldoen.  Dit kost allemaal tijd en dus geld voor zowel de ondernemer als voor de Belastingdienst. De Blastingdienst ging er altijd vanuit dat de ondernemers spullen netjes en op tijd zouden inleveren. Daarna komen boetes, aanmaningen en correcties. De Belastingdienst wil nu meer aan de voorkant van het proces zitten om het ondernemers makkelijker te maken.
Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://www.horecaentree.nl/home/7192-Belastingdienst_Oost_helpt_horecaondernemers.html

 

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.