Alle kleine beetjes helpen | Duurzame initiatieven

22 mei 2019 Vera Rauwerda blogt over duurzame initiatieven, natuurlijk zijn niet alle initiatieven voor elk concept geschikt, maar allemaal een paar initiatieven uitvoeren maakt de wereld een stukje duurzamer.

Alle kleine beetjes helpen

Onlangs was ik opzoek naar video’s voor de ‘YouTube kijktips’ van Horecatrends.com. Tijdens deze zoektocht kwam ik een video tegen met daarin 22 initiatieven die bijdragen aan een ‘schonere’ wereld. In het filmpje introduceren ze bijvoorbeeld de Nohbo Drops, waar mijn collega’s van Horecatrends al eerder over schreven. Nohbo Drops is een duurzaam alternatief voor flesjes shampoo en douchegel die in hotels veel gebruikt worden. De druppelvormige verpakking lost volledig op wanneer deze in aanraking komt met water. In de video laten ze ook een het project van Liter of Light zien. Zij helpen mensen in derde wereldlanden hun eigen licht te produceren door oude plastic flessen te veranderen in gloeilampen. Dit kan met behulp van de micro-zonnepanelen die worden verwerkt in de plastic flessen.

Duurzaamheid is de laatste jaren een veel besproken onderwerp en het is erg interessant om de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid in de gaten te houden. Er zijn tegenwoordig zo veel duurzame initiatieven, zowel grote als kleine. Hieronder een aantal initiatieven die je kunt gebruiken in de gastvrijheidsindustrie op een rijtje:

Natuurlijk zijn niet alle initiatieven voor elk concept geschikt. Het ene initiatief is natuurlijk makkelijker te gebruiken binnen een bepaald concept dan het andere. Maar wanneer bedrijven of organisaties allemaal een paar van zulke ‘kleine’ initiatieven zouden toepassen, dan werken we gezamenlijk toe naar een schonere wereld. Want je weet wat ze zeggen, alle kleine beetjes helpen.

Contact

Vera Rauwerda, junior-adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Vera is te bereiken via e-mail op verarauwerda@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.