6 Online Marketing Missers – Nummer 1

12 juni 2017 – Deze week publiceren we elke dag een online marketing misser die je regelmatig ziet bij horecabedrijven. Collega Lennert Rietveld geeft aan hoe je het anders kunt doen. Vandaag over het genereren van likes versus een doordacht marketing programma.

Online Marketing Misser #1 | Likes versus aantrekkelijk marketing programma

Social media accounts bijhouden kan leuk zijn maar is vaak ook broodnodig. Veel ondernemers kiezen dan voor de ‘strategie’ van het verzamelen van likes. Soms in samenwerking met een extern bureau dat het Facebook account dan gaat beheren. Dit levert in de regel echter niet meer op dan irritante vragen om likes te genereren en herhalingen. Voorbeeld van een irritante vraag is: welke van deze twee dranken drink jij het liefst op het terras? Dit is enkel bedoeld om likes te genereren, maar staat verder los van jouw bedrijf. Laat liever de nieuwe zomerdranken voor op je terras zien.

Doe het liever zo

Stuur op de inhoud. Zorg voor een centrale boodschap en breng die naar buiten. Breng emoties of mooie momenten in het bedrijf en bij medewerkers in beeld. Het heet niet voor niets SOCIALE media. Zorg voor een aantrekkelijk marketing programma dat je tijdig kan communiceren. Maak ruimte voor creatieve communicatie en bouw dit met je eigen team op.

Contact

Lennert Rietveld, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via lennertrietveld@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn

Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.