Zo neem ik mijn hond niet mee naar uw hotel hoor!

1 april 2021 – Marjolein van Spronsen blogt over een potentiële nieuwe gast, de hond! Alhoewel de focus door Covid-19 bij hotels vooral op hygiëne en veiligheid is gericht, hebben uw (potentiële) gasten veel honden gekocht in deze periode. Onder welke omstandigheden zijn honden in uw hotel welkom? En hoe handig is een honden ‘wasstraat’? Voor Jimmy erg handig zo te zien!

Zo neem ik mijn hond niet mee naar uw hotel hoor!

Oké, met deze foto begint deze blog lekker positief! Maak kennis met Jimmy, de labradoodle, onze knuffelkont sinds januari 2020. En echt we nemen haar nooit zó mee naar hotels maar ik heb het afgelopen jaar regelmatig moeten optreden om te voorkomen dat ze wél zo zou binnenlopen.

Het blijft een dilemma voor hoteliers: wel of geen honden toelaten. Duidelijk en terecht zijn ze in de meeste restaurants niet welkom maar met de hoeveelheid honden die er in de coronacrisis zijn bijgekomen is het de overweging waard om te kijken onder welke omstandigheden je een hond wel kunt toelaten. Zeker als je hotel gevestigd is in een wandelgebied.

De focus voor de gast zal na de coronacrisis vooral op veilig, hygiënisch en zorgeloos genieten liggen en aangezien verwacht wordt dat reizen naar het buitenland pas vanaf augustus een beetje veilig kan, liggen hier weer kansen voor de Nederlandse hoteliers. En natuurlijk zijn er onder deze potentiële gasten ook mensen die in de coronacrisis gekozen hebben voor een hond. Als u erover denkt om honden te gaan accepteren in uw hotelkamers, moet u met een aantal zaken rekening houden.

Het is handig om speciale verdiepingen en ruimten aan te wijzen waar honden welkom zijn en dit ook duidelijk te maken zodat eventuele gasten die niet van honden houden of een allergie hebben dit ook weten.

Zorg voor een speciale reiniging om allergenen te verwijderen. Ik heb begrepen dat mensen met een allergie vaak nog merken dat er een hond in de hotelkamer heeft geslapen. Een speciale verdieping is dus sowieso handig. Natuurlijk kost het reinigen na een bezoek met hond meer tijd en andere schoonmaakproducten, zorg dat u dit in rekening brengt. Daarnaast is het handig om uw huisregels en algemene voorwaarden aan te passen zodat duidelijk is welke type huisdieren u toestaat, wat u doet in het geval van lawaai en overlast voor andere gasten, schade enzovoorts.

We hebben in het binnen- en buitenland al enorm veel leuke initiatieven voor gasten op vier poten gezien. Bij een wintersporthotel hadden ze een honden ‘wasstraat’, vooral in modderige tijden erg handig! Verder zien we met regelmaat honden traktaties, hondenbedjes en manden, voerbakken enzovoorts in de hotelkamer. In een Amerikaans voorbeeld kwamen we een hotel tegen dat afspraken had gemaakt met een lokale trimmer en een hondenuitlaatservice. In het geval van een labradoodle zouden ik en de hond dan allebei een dagje spabehandelingen kunnen boeken! Allemaal zaken waarvoor de hondeneigenaar graag betaald en in een vakantie is één dagdeel op stap zonder hond ook leuk.

Wat vooral belangrijk is als je de keuze maakt om honden te gaan ontvangen: geniet er dan ook zelf van! Zo heeft de Bloemenbeek hun eigen hond Bella die onze pup Jimmy welkom heette en naar de kamer begeleidde!

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.