Zo lekker als alles klopt

17 februari 2017 – ‘’Hutten en restaurants staan door het hele skigebied Les Quatre Vallées verspreid. Bij de dalstations vindt u eveneens horecagelegenheden. In de restaurants en hutten worden overwegend specialiteiten uit Wallis, kaas en fondue geserveerd. Maar er is ook typische skiërskost. Aan de Ethérolla en Greppon Blanc zouden wat meer horecagelegenheden kunnen zijn.’’

Zo vermelde skiresort.nl voordat ik desbetreffend skigebied even door alle zoekmachines heen haalde. Heel kort door de bocht gezegd: daar werd ik niet veel wijzer van. Heel veel maakt het niet uit, na een dag of 3 heb je meestal de ‘plekjes’ wel gevonden, en wat een geluk hadden wij dit jaar! Op onze eerste dag stuitte wij op Les Chottes (voor geïnteresseerden; bij de ankerlift Les Chottes op 2.210 m), een gerenoveerde oude koeienstal op de berg geplakt met een fantastisch uitzicht. Alleen al daarvoor zouden we graag terugkomen maar dat was pas het begin…

De kans dat het piste restaurant wat je tegenkomt een vreetschuur is volgens mij ondertussen 75/25, de restaurants met full service bediening worden steeds schaarser wat in mijn optiek toch altijd resulteert in een hoop misgelopen omzet. Bij binnenkomst in Les Chottes werden wij opgevangen door een gastheer die vroeg met hoeveel personen ik de pistes aan het temmen was, vijf! En binnen twee tellen werden we alle vijf aan tafel geplaatst. Koffie, bier, schnaps, twee minuten later was de tafel gevuld met de nodige dorstlessers en voordat we de kans hadden om naar de lunchkaart te vragen werd deze al in onze handen gedrukt, heerlijk!

Traditiegetrouw koos ik op dag 1 voor de alom bekende Wiener Schnitzel, een gerecht zo eenvoudig maar toch weet menig restaurant dit nog te verprutsen. Mijn tafelgenoten kozen voor de specialiteit van het huis; kaasfondue. In de 8 minuten die daarop volgden telde ik 15 rondvliegende mannelijke bedieningstoppers op circa 80m2 verkoop vloer oppervlak die allen in gebrekkig Engels en een heel klein beetje Nederlands de benen onder het lijf vandaan liepen. Ondersteund door logische looplijnen, inventief gebruik van een zeer beperkte ruimte voorzien van alle gemakken; zoals onder andere een voetklink om de naar binnenslaande deur richting terras met de voeten te openen gezien beide handen non-stop gevuld waren.

Als horecafanaat een heerlijk schouwspel om bij weg te dromen, binnen 8 minuten na het bestellen stond de lunch op tafel, nog een rondje alcohol? Ja tuurlijk! Voedsel naar binnen schuiven en de piste weer op! Binnen een half uurtje een heerlijke maaltijd genuttigd en een mooie ervaring rijker. Toch de gemiddelde wachttijd bij de kassa in zo’n vreetschuur, morgen weer? Morgen weer!!

Contact

Nick ten Hove, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via nicktenhove@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.