Zes nieuwe namen in top 100 Lekker 2013

19-10-2012 Dit jaar verwelkomen we zes nieuwe namen in de Top 100, zo meldt Lekker over de lijst van 2013. De redactie ‘lekt’ jaarlijks enkele nieuwtjes vóór het verschijnen van de culinaire gids. In de lijst van honderd beste restaurants vindt ook een aantal ‘spectaculaire verschuivingen’ plaats. ‘Vooral de Zeeuwen koken de sterren van de hemel, want die stijgen opvallend…’, aldus Lekker.
 
Het is niet duidelijk voor welke restaurants geen plek meer is in de nieuwe top 100 want volgens traditie worden de namen en rugnummers van de restaurants niet gegeven. Lekker maakte al eerder bekend dat in de gids met 500 beste restaurants 88 bedrijven staan die er vorig jaar niet tussen stonden.
 
Het is de 35e editie van Lekker en volgens uitgever Sanoma begin november verkrijgbaar in de winkels.
Ter ere van dit jubileum wordt er een overzicht gegeven van 35 jaar gastronomie en 35 jaar wijn in Nederland. In dit blad staan interviews in met iconen uit de Nederlandse gastronomie en ook vertellen rapporteurs over hun werk.
 
Vorig jaar verraste Lekker de culinaire wereld door de gids niet op een bijeenkomst te presenteren, maar de chefs uit de top 10 in een verrassingsbezoek persoonlijk te vertellen op welke positie ze stonden.

Lees meer op missethoreca.nl

 

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.