Welk gevoel neem jij mee naar huis?

30 september 2016 – Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij de Van Spronsen & Partners Groep blogt over de speciale herinnering die je gasten meenemen naar huis.

Een prachtige tekst van Maya Angelou: “People will forget what you said. People will forget what you did. People will never forget how you made them feel.” Deze uitspraak beschrijft precies wat je als hotelier wilt bereiken. Want als je een hotel bezoekt dan herinner je je nooit alleen het ontvangst, het design, de aardige ober, de behulpzame conciërge, het lekkere ontbijt of diner, de aardige receptie of het weer. Het is een totaal aan impulsen waarover ook nog eens een behoorlijk dikke persoonlijke saus wordt gegoten. Door al deze invloeden wordt het moeilijk als hotelier of medewerker bij een hotel!

Afgelopen week heb ik weer het genoegen gehad om een week lekker te mogen bijkomen in twee heerlijke hotels in Portugal. Het eerste hotel: prachtige rustgevende omgeving, mooi design, alleen maar vriendelijke mensen in de bediening, aan de receptie, huishouding en in de spa en mooi weer. Zij hebben ons een heerlijk relaxed gevoel meegegeven. Was alles top? Nee, maar de foutjes die er gemaakt werden hebben geen afbreuk gedaan aan dat relaxte gevoel dus die vergeet je als gast snel.

Het tweede hotel, een oase midden in Porto, is geplaatst in onze top 5 favoriete stadhotels! Alle ruimtes boden uitzicht op de Douro rivier met daarachter de oude binnenstad. Waar je ook zat, op je balkon, bij het zwembad of in één van de restaurants, overal had je een prachtig uitzicht. Daarnaast viel ons de hoge mate van professionaliteit van al het personeel op, vriendelijk en effectief. Prachtig design, mooie kunst en vooral alles in orde! Gangen, kamers, sauna allemaal brandschoon, geen mankementen in verlichting of de inrichting. Het hele plaatje klopte gewoon, behalve de forse regenbuien! Maar die mochten de pret niet drukken en we hebben ze niet mee naar huis genomen.

Als je daarover met elkaar praat dan blijkt dat je je op zo’n plek gewoon even lekker verwend thuis voelt in een luxe leventje waar je thuis hard voor wilt werken. Het werkt een beetje verslavend zo’n luxe leventje voor even. En daar profiteren allemaal andere hotels van! Want gasten blijven dromen over dit gevoel en willen weer volop aan de bak om zich de volgende vakantie te kunnen permitteren…

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.