Wandelen op niveau is hip

8 november 2016 – Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij de Van Spronsen & Partners Groep blogt over de trend luxe wandelarrangementen.

Wandelen is hip
Goed, ik moet toegeven dat het niet bij mij op zou komen om wandelen als hip te bestempelen. Ook niet als hoogopgeleiden het gaan doen en het geitenwollensokken imago er af is. Toch schijnt het hip te zijn. Recent wees een collega mij op een fragment van een uitzending van RTLZ waarin werd gesteld dat wandelen de nieuwste trend is onder hoogopgeleiden. Betekent dit dat wat ik vroeger altijd maar saai vond, al die wandelarrangementen bij hotels, nu vol zitten? Of zouden de restaurants met Michelinsterren nu ook speciale arrangementen voor de wandelaars moeten gaan aanbieden?

Dat ik moeite heb wandelen als hip te zien, komt waarschijnlijk omdat wij in onze familie- en vriendenkring een aantal, oké ik moet toegeven, hoogopgeleide wandelfanaten hebben. Zolang ik ze al ken lopen ze al alle wandelpaden in Nederland, eens in een periode gaan ze dan een deel van zo’n pad lopen. Altijd in combinatie met lekker eten en/of een luxe overnachting. Door hun omschreven als het ultieme bijkomen van de dagelijkse hectiek. De hotels in de buitengebieden van Nederland hadden dan ook altijd wandelarrangementen. Ik weet dat vrienden al maanden van tevoren hun reserveringen maakten, vaak bij de luxe Bed & Breakfast’s of een luxe hotel.

Als je als hotel langs één van de bekende wandelpaden van Nederland ligt en geen wandelarrangement aanbied dan heeft de afdeling marketing echt liggen slapen! Maar naar aanleiding van het feit dat hoogopgeleiden ook aangeven dat zij het wandelen willen combineren met lekker eten op sterrenniveau, kun je als restaurant ook aan wandelarrangementen gaan denken. ‘Wandel opkikkers’ serveren en/of met collega restaurateurs die ook langs hetzelfde wandelpad zijn gelegen, een leuk arrangement aanbieden. Waarom niet een soort estafette van mooie streekproducten realiseren? Zeker leuk langs het Pieterpad: uit Groningen geeft het restaurant de gast, Groningerkoek of Groninger mosterd mee. Elk restaurant van de samenwerking geeft iets mee en als het laatste restaurant wordt bezocht, krijgt de gast van elk restaurant nog een streekproduct. Mooie herinnering!

Contact
Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.