Vraag gewoon om die recensie; nee heb je, ja kun je krijgen!

4 april 2018 –  Kun je gasten die een topavond hebben gehad vragen een review achter te laten op bijvoorbeeld Tripadvisor? David Maartense vindt van wel!

Vraag gewoon om die recensie; nee heb je, ja kun je krijgen!

“Een groep vrienden uit Mexico komt naar Nederland voor een vakantie van twee weken. Na een lange vlucht landen ze rond 4 uur ‘s middags op Schiphol. Nadat ze eenmaal door de douane zijn en bij het hotel zijn ingecheckt, gaan ze Amsterdam in om een hapje te eten.

Rond half 9 uur staan deze vier toeristen op de stoep van een restaurant met de vraag of er nog een tafeltje vrij is. ‘Natuurlijk’, zegt de ondernemer, ‘ik schenk direct wat voor jullie in.’ Het is de eerste keer in Nederland, dus ze bestellen een kleine proeverij van verschillende Nederlandse gerechtjes, om alvast in de stemming te komen. Ook heeft de bediening vrij spel van gekregen wat betreft de speciaal biertjes, zolang ze maar lokaal gebrouwen zijn. Goed nieuws dus voor Brouwerij ’t IJ, Brouwerij Troost en Oedipus.

Nadat de verschillende gerechtjes op tafel staan en de gastheer het met pijn en moeite uitlegt wat bitterballen zijn (fried meatballs?) kunnen de hongerige Mexicanen eindelijk eten. Resultaat: gevulde buiken en lachende gezichten. De proeverij smaakte goed evenals de biertjes, de gastheer wordt er bij geroepen, de avond is tenslotte nog jong: ‘Where should we go now? We’re looking for bars with live music.’

Ook deze vraag wordt goed opgepakt, niets beter dan een aantal gouden tips van een local. Google Maps erbij en ze zijn klaar om te gaan. Na het laatste shotje tequila komt één van de vier naar de eigenaar toe om hem te complimenteren voor zijn onderneming. Ze zijn dolblij dat er nog een plek vrij was en zijn op een prima manier ontvangen in Nederland, dit belooft wat voor de rest van de vakantie.“

Tripadvisor

Bovenstaand verhaal is waargebeurd, de gasten liepen 100% tevreden de deur uit. Van begin tot eind is alles goed gegaan. Toch is het jammer dat de goede ervaring hoogstwaarschijnlijk tussen de vier vrienden blijft en niet online wordt gedeeld. De ondernemer had dit best kunnen vragen. In het buitenland gebeurt dit aan de lopende band; reken met een glimlach af en je krijgt de vraag of je een goeie recensie wilt achterlaten op Tripadvisor. En terecht, het is een kleinigheid voor de gast en het effect voor jou als ondernemer is groot!

Zijn we in Nederland dan te nuchter om te vragen om een positieve recensie? Zit dat niet in onze aard? Ik weet het niet. Tripadvisor heeft sinds 2000 meer dan 455 miljoen unieke bezoekers verwelkomd op hun site. Genoeg toeristen die tijdens hun bezoek in Amsterdam even snel de website erbij te pakken om te checken waar ze goed kunnen eten. Snel verdiend dan toch?

In het huidige digitale tijdperk weegt de review zwaarder dan ooit. Wees niet bescheiden en vraag om een positieve recensie. Nee heb je, ja kun je krijgen!

Contact

David Maartense, medewerker marketing en communicatie van Spronsen & Partners horeca – advies. David is te bereiken via e-mail op davidmaartense@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.