Verwachte groei voor de hotellerie

12-09-2012 – Het trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd verwacht een groei voor de hotellerie. Echter zullen organisaties die niets nieuws te bieden hebben het moeilijk krijgen.

Kansen zijn er voor de horecabedrijven met innovatieve en nieuwe ideeën. Bedrijven moeten toegevoegde waarde en kwaliteit bieden. Organisaties die gunstige vooruitzichten hebben zijn met name aanbieders van unieke en vernieuwende concepten. Denk daarbij aan Bed&Breakfast, kamperen bij de boer en activiteiten puur gericht op de beleving van de gast.

Ook in de hotellerie valt er nog groei te verwachten. Voor een deel van de markt is het gunstig dat er de komende tijd meer Nederlanders (+ 0,2%) van een vakantie in eigen land genieten. Ook bereikte het internationaal toerisme een recordhoogte, waar Nederland met 11,3 miljoen buitenlandse toeristen van kon profiteren. In de horeca was er sprake van herstel en ook attractieparken, culturele instellingen en evenementen deden het goed.
 
Lees meer over dit bericht op Hospitality Management

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.