Veel misverstanden over plantaardige vleesvervangers

22-10-2012 Mensen die vooral dierlijke vleesvervangers zoals vis, eieren en kaas kiezen zijn meestal consumenten die minder vlees eten. Wat consumenten vaak niet weten is dat peulvruchten, noten en groenteburgers plantaardige alternatieven zijn. Deze alternatieven zijn beter voor het milieu en zij bevatten voldoende belangrijke voedingsstoffen.

Vis is vooral populair bij de dierlijke vleesvervangers. 62% van de consumenten die minder vlees eten, kiest voor vis. Eieren (43% van de consumenten) en kaas (28% van de consumenten) zijn andere populaire vleesalternatieven.

Consumenten kiezen minder vaak voor plantaardige alternatieven. Slechts 21% van de consumenten die vleesvervangers eet, kiest voor eiwitrijke producten. De peulvruchten (14% van de consumenten) en de noten (10% van de consumenten) volgen.

In het onderzoek komt naar voren dat mensen die vlees eten vaak in de veronderstelling zijn dat zij zonder vlees te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Van de mensen die wel af en toe vlees vervangen denkt een aantal dat plantaardige alternatieven niet volwaardig zijn. Ook zonder vlees levert een gevarieerd menu meer dan genoeg eiwitten en voedingsstoffen. De meeste Nederlanders krijgen zelfs meer eiwitten binnen dan ze nodig hebben.

Lees meer over dit bericht op VMT.nl

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.