Twintig procent van NH Hoteles naar Chinese partner.

13 mei 2011-NH hoteles heeft 20% van haar aandelen verkocht aan een Chinese partner. Het gaat om de HNA group die 431,6 miljoen euro betaald aan NH Hoteles en daarmee de twee naar grootste aandeelhouder wordt van de Spaanse hotelketen. Mede door deze zet, wil NH een nieuwe markt aanboren in China voor met name 4-sterren hotels. Voor NH is de Chinese markt een markt waar volgens hen hele grote kansen liggen. HNA moet voor NH geschikte hotellocaties gaan vinden in China, zorgen voor lokaal management en de logistiek gaan regelen. NH blijft wel gebruik maken van het huidige reserveringsysteem, de naam en het management.

NHA is geen kleine speler in China, het is de op zesde grote particuliere bedrijf in China met meer dan 80.000 werknemer en een omzet van 7 miljard euro per jaar.

Dit is een samenvatting van het originele bericht op: <http://www.missethoreca.nl/1085788/hotel/hotel-nieuwsbericht/TwintigProcentVanNHHotelesNaarChinesePartner.htm>

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.