The comeback of Glühwein

6 januari 2021 – Marguerita Vogelsang blogt over wandelingen door steden onder het genot van een warm drankje zoals bijvoorbeeld Glühwein. Het zorgt voor een inkomstenbron voor de horeca en als iedereen zich houdt aan de richtlijnen van het RIVM en de organisatoren dan is dit een leuke manier om je stad beter te leren kennen!  

The comeback of Glühwein 

Glühwein, normaliter hèt drankje om de koude winter dagen mee door te komen op de skipistes of op de kerstmarkt, is deze Corona-winter uitgegroeid tot een enorme hit in de grotere steden van Nederland. Het balanceert natuurlijk een beetje op het randje van wat kan en niet kan in deze tijden maar waarom is juist nu Glühwein weer helemaal hot?  

Een sluiting van de deuren, horecaondernemers hebben het nu helaas al twee keer moeten ervaren. Aan creativiteit ontbreekt het de horeca niet en dat is ook deze lockdown weer zichtbaar. Naast de bezorg- en afhaalpakketten hebben ondernemers er alles aan gedaan om juist deze tijd van het jaar een gezellige sfeer en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Gesloten deuren, maar afhalen mag. Zich zomaar bij de sluitingen neerleggen gebeurt gelukkig niet en wat kan je dan beter doen dan de kerstverlichting aangooien en lekkere warme Glühwein voor het warmen van de handen tijdens deze donkere dagen verkopen?  

Glühwein staat in mijn ogen symbool voor de positiviteit en het doorzettingsvermogen dat de horeca keer op keer toont tijdens dit coronajaar. We zijn dit jaar allemaal massaal gaan wandelen en juist dan is het fijn iets warms voor onderweg te hebben. De Glühwalk in Amsterdam is daar een goed voorbeeld van. Deze wandeling leidt langs een aantal gezellige horecazaken waar een glühwein to-go afgehaald kan worden. De organisatie hierachter volgt al strenge maatregelen i.v.m. Corona.  Verder word je hier met veel enthousiasme geholpen aan een warm drankje en een vleugje van het horecagevoel. Een win-win situatie die momenteel er onder andere ook voor zorgt dat horecaondernemers iets te doen hebben.  

Helaas loopt de populariteit soms uit de hand en veranderen steden in het weekend in kerstmarkten en staan we met grote groepen in lange rijen voor zo’n glühwein to-go. Een aantal gemeenten, waaronder Utrecht en Amsterdam, grepen al in met een strengere handhaving van het verkoopverbod van alcohol op straat. Laten we zelf die verantwoordelijkheid nemen om niet samen te scholen waardoor we allemaal kunnen blijven genieten van deze gezelligheid.  

De horeca probeert ondanks alles een warm gevoel in deze bijzondere periode te faciliteren maar vergeet niet, om de horeca binnenkort weer open te laten gaan moeten we volgens de regels leven. Vermijd grote groepen en houd je aan alle regels bij het afhalen van je glühwein to-go zodat we hopelijk binnenkort de verloren tijd in de horeca weer in kunnen halen.  

Marguerita Vogelsang, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via MargueritaVogelsang@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn. 

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.