Tankstations reimagined

31 janauri 2020 – Leonie van Spronsen blogt over het tankstation, wat gaan we doen met de tankstations als er steeds meer elektrisch wordt gereden? En kunnen gasten die elektrisch rijden hun auto bij u al opladen?

Tankstations reimagined

In 2019 reden er in Nederland volgens het CBS 314.563 auto’s rond op elektriciteit. De ANWB verwacht dat we vanaf dit jaar nog meer elektrisch gaan rijden omdat het steeds beter betaalbaar wordt, omdat de actieradius van deze auto’s steeds groter wordt en natuurlijk ook wel een beetje omdat we met zijn allen ons steeds bewuster worden dat we toch echt iets moeten doen om te proberen deze planeet leefbaar te houden.

Als we meer en meer elektrisch gaan rijden gaat er een vaste blikvanger uit ons landschap verdwijnen of in ieder geval veranderen.. het tankstation! NOVE verwacht dat wij in Nederland de komende jaren van 4000 tankstations terug zullen gaan naar 3000, en dat is pas het begin. Daarnaast zullen steeds meer horecabedrijven hun gasten als service ook de mogelijkheid bieden om hun elektromotor op te laden. Hiervan hebben we al diverse voorbeelden gezien onder ander McDonald’s en de Van der Valk hotels zijn hier druk mee bezig.

In 2018 schreven wij al op ons eigen Horecatrends over Reebok & Gensler die in Amerika met het idee kwamen om leegstaande tankstations omtoveren tot ‘wellness & fitness’ bestemmingen. Zo langzamerhand breekt het moment aan dat we hier echt iets mee kunnen, moeten en hopelijk gaan doen.

In Leiden heb je al een oude dependance van een tankstation dat wordt herbruikt als reparatie winkel voor mobieltjes, een handig concept omdat het de klant in staat stelt om onderweg van of naar huis hun mobieltje makkelijk weg te brengen of op te halen. Dat is gelijk ook het enige criterium dat echt heel belangrijk is; als het gebruiksgemak van het type product/service omhoog gaat door deze vestiging dan komt het concept in aanmerking.

Daarbij denken wij aan een stomerij, een drive-through voor gezonde producten, een vorm van kinderopvang, volledige supermarkt to-go concepten, sportscholen en vergaderlocaties. De klassieke uitspraak, “if you build it, they will come” gaat natuurlijk niet altijd op maar als uitgangspositie werkt het in de situaties van tankstations wel. Het staat er al en de mensen komen er al langs.

Contact

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via LeonievanSpronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.