Stijging omzet duurzaam voedsel verrassend groot

16 mei 2011 – De omzet is van duurzame producten is met bijna 30% gestegen. De doelstelling van platform Verduurzaming voedsel is daarmee ruimschoots gerealiseerd. Mede door een samenwerking met Koninklijk Horeca Nederland hoopt het platform dat de verduurzamingprocessen in de voedselketen versneld worden doorgevoerd en dat er meer aanbod komt van duurzame voedselproducten. Er zijn 3 aandachtsvelden voor het platform: vermindering van afval en milieubelasting, het verbeteren van dierenwelzijn en eerlijke handel.
Het grootste deel van de omzetstijging komt door de stijging van 13% van biologische producten. Het andere grote deel van de omzetstijging komt doordat er meer diervriendelijk geproduceerd vlees is verkocht. Alle afzetkanalen (buitenhuis consumptie, supermarkten en speciaalzaken) laten een groei in omzet van duurzame voedselproducten zien. Over het algemeen zijn de vleesproducten het hardst gestegen met een omzetstijging van 185%. Het platform is een samenwerkingsverband van: (Z)LTO, FNLI, CBL, KHN, Veneca en het ministerie van EL&I.

Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://tinyurl.com/64597×7

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.