Post-corona: zorgeloos reizen naar het vakantiepark 2.0

8 februari 2021 – Leonie van Spronsen blogt over contactloze gastvrijheid in het vakantiepark 2.0. We worden er steeds beter in maar hoe gaan we met deze technieken postcorona om?   

Post-corona: zorgeloos reizen naar het vakantiepark 2.0 

Onlangs boekten wij een huis op een vakantiepark van een grote keten in Nederland. In verband met corona waren er wat zaken anders dan gewend werd er aangekondigd. Wat dat in de praktijk inhield: vooraf betalen, een account maken op de website waar alles geregeld kon worden en je kreeg de sleutels alvast thuis per post. Zo konden wij dus bij aankomst het kaartje gebruiken om de deur van ons huisje te openen en een omslachtige incheck vermijden. Geen kans op besmettingen daar we niet fysiek hoefden in te checken, fijn voor ons als gasten maar ook voor de staf van het park. Ideaaleen professionele oplossing die veiligheid garandeert. 

Maar dit belooft ook veel verandering voor de toekomstZullen eigenaren van vakantieparken blijven vasthouden aan deze strategie, het voelde voor ons als gasten immers als een professionele, gastvrije en comfortabele manier van reizen? Waarom zouden ze terug gaan naar het oude model? Natuurlijk zullen er altijd last-minute boekingen en uitzonderingen zijn maar dit kan bijvoorbeeld ook heel makkelijk worden opgevangen met apps. Volgens mij ervaart de grote meerderheid deze manier van reizen als comfortabel. Daarna is er wel een keuze te maken: het grote voordeel meer handen vrij voor service of simpelweg een besparing en geen extra inspanningen om gasten welkom te heten? Ik breek graag een lans voor de gastvrije keuze. 

Als je minder mensen nodig hebt in de receptie betekent dit dat deze mensen zich bezig kunnen houden met gastvrije gebaren, zoals een ronde maken over het park en aan de gasten te vragen of alles naar tevredenheid is of dat ze nog iets nodig hebben? Maar er kan ook een grotere rol liggen voor de receptionisten bij het reserveren van restaurants, tours en excursies voor gasten, of het organiseren van activiteiten op het park. Of een extra service als broodservice in de ochtend voor parken die dat nog niet aanbieden. De mogelijkheden lijken mij eindeloos en mocht u er niet uitkomen; ik denk graag met u mee   

En als gast? Als gast genieten we dan van een nog gastvrijer verblijf in uw vakantiepark. Door deze vorm van upselling heeft u zelfs kans dat we meer op uw park besteden. Goed uitgevoerd zal het zeker een win-win situatie zijn.  

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via LeonievanSpronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn. 

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie trajecten. Onze collega’s van Rollema & Partners horeca-administratie en Van Spronsen Partners horeca – salarisadministratie zijn gespecialiseerd in de administratie en salarisadministratie voor de gastvrijheidsbranche. 

 

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.