Pizza of Sushi Prime Air?

1 december 2015 – Lennert Rietveld, senior adviseur, blogt over Amazon Prime Air en droomt van pizza of sushi thuisbezorgd met een drone.

Op 29 november heeft Amazon een bericht over de innovatie Prime Air gepost op YouTube. Jeremy Clarkson (Ja, de voormalige Top Gear presentator, ontslagen voor wat te grof gedrag) presenteert in deze video de Amazon Prime Air. Ter informatie: deze video ging razend snel viral. Hoeveel Views vraagt u zich af? In drie dagen tijd 3.862.571 views!

Het gaat hier om een drone die binnen drie minuten (straal 24 km) pakketjes in uw voortuin bezorgd. U legt een mat neer op het gazon met daarop het logo van Amazon en de drone doet vol-automatisch zijn werk.

Waarom blog ik er nu over?

Het zal nog wel even (maanden, jaren, decennia) gaan duren voordat het helemaal geïntegreerd is (met name ook in de wetgeving), maar binnen de fastfood en fastservice sector is dit voor de bezorging van maaltijden een baanbrekende innovatie. De bezorgtijd is van levensbelang en deze innovatie heeft geen last van files of oponthoud. Natuurlijk zijn eerst de grote wereldsteden aan de beurt en dan een keertje Amsterdam. Dus de rest van Nederland moet zeker nog even wachten. Maar iedereen wil die maaltijd bezorgt krijgen met een drone! Dit wordt een gevecht tussen grote fastfoodketens, wie kan en durft dit voor het eerst!? Hopen dat er geen levensbedreigende situaties mee ontstaan, maar dat is van latere zorg.

Natuurlijk hebben we in het recente verleden al voorbeelden gezien van pizza’s die met een drone werden bezorgd, maar nu gaat het waarschijnlijk sneller als spelers als Amazon.com hier serieus in gaan investeren. Dus kunnen we ons nu gaan afvragen, hoe lang het duurt voordat erin steden net zoveel drones vliegen als er nu bezorgscooters rijden. Ik heb nu al trek in sushi!

Lennert Rietveld, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies,  wilt u contact opnemen dan kan dat via lennertrietveld@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67

LinkedIn

 

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.