Papegaai marketing

18 mei 2015 – Een woensdagmiddag in mei in Amersfoort. Mooie zonnige lentedag en een zakelijke lunch van 30 minuten. Best aardige bediening maar niet uitzonderlijk of opvallend.. We kiezen allebei voor het ‘Broodje van de dag’; Hollandse geitenkaas (of dit al een Europees keurmerk heeft weet ik niet) met peer en balsamico. Het brood is goed vers, het beleg (de geitenkaas) is wat te beperkt. Ik bestel een verse jus en die komt in een net te klein glaasje. Tja, is het een bezoek dat bij mij blijft hangen? Bediening is oké, broodje is gewoon goed en op het terras is het prettig vertoeven. Maar ik zou niet weten waarom ik terug zou keren. Te vlak allemaal, dan mis je een opvallende klik.

Terwijl ik dat bedenk, vliegt er een papegaai uit het niets op de schouder van mijn tafelgenoot. Die verwacht dat niet en schrikt zich dus een beroerte. Ergens wordt nog geroepen: “Hij doet niks hoor!” dus ik hoef me niet druk te maken (duh..). Ik neem de papegaai over van zijn schouder op mijn hand en bedenk me dan dat ik beslist een selfie met het dier wil maken.

We lachen wat nerveus om het beestje, dat dan weer vrolijk onze lachgeluiden imiteert. Kortom, plezier genoeg en alle gasten op het terras in rep en roer. Het beestje blijkt van een kunstenaar/buurman te zijn en brengt regelmatig spontaan een bezoekje aan de gasten op het terras. Helaas schijt de papagaai ook soms op kleren… De bediening verontschuldigt zich hevig en herhaalt de verontschuldiging nogmaals bij het afrekenen. Niet doen!

Wat een kans! Zet een Papeg-Aai setje op tafel met schoonmaak-doekjes en een handschoen om het dier op je hand te laten zitten. Organiseer een Facebook wedstrijd voor de leukste selfie met papegaai. Prijs? De ‘ Geluksvogels’ winnen een dinertje voor twee. Krijg de lokale pers en misschien wel ’t Hart van Nederland op bezoek (zeker na de terror-oehoe). Dit is nog eens een terras waar je wat kunt beleven, en de zaak kan dit soort levendigheid goed gebruiken!

@Rob; weer bijgekomen van de schrik?

Lennert Rietveld, senior adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/lennertrietveld

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.