Online afhaalpunten maken het leven gemakkelijker

1 september 2015  – Armand Sol schrijft over het shopgedrag van gasten, en hoe bijvoorbeeld hotels of restaurants hier op in kunnen spelen. Meer afhaalpunten of zelfs een ‘Mini Fashion Bar’. Het zijn allemaal diensten die het leven van uw gasten of buurtbewoners gemakkelijker zullen maken.

Online afhaalpunten
Om te voorkomen dat mijn collega’s mij vol medelijden aankijken als de koerier het zoveelste pakketje van Zalando of Decathlon hier op kantoor aflevert, laat ik ook regelmatig pakketjes bij afhaalpunten in mijn woonplaats Amsterdam bezorgen. Daar kan ik kiezen uit verschillende afhaalpunten, waaronder supermarkten die tot 22.00 uur open zijn. Heerlijk, de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je iets ophaalt.

Online shopgedrag
Laatst stond er een artikel in de Metro waarin campinghouders klagen over het shopgedrag van hun gasten. Online shopgedrag welteverstaan. Het schijnt dat campinggasten hele tuinsets en campingkoelkasten bestellen. Dit soort klachten heb ik nog niet uit de hotelsector gehoord. Een gemiste kans!

Service voor gasten
Nu in veel dorpen het traditionele postkantoor is opgedoekt en de afhaalpunten vaak op één hand te tellen zijn, biedt de bezorgmarkt nog veel mogelijkheden om op in te spelen. Hotel The Dylan in Amsterdam werkt al samen met winkelgebied ‘De 9 Straatjes’ voor een ultieme shopbeleving. Hotelgasten kunnen op werkdagen online shoppen op de website 9Straatjesonline.com en de kleding is dezelfde avond te passen in de kamer. Een ander voorbeeld zagen we bij onze Zuiderburen. Het kledingmerk Pimkie heeft in Antwerpen een ‘Mini Fashion Bar’ geïntroduceerd bij hotel Banks. In de kast van de hotelkamer hangen verschillende essentiële items, afhankelijk van het weer en aankomende evenementen, en gasten betalen bij het uitchecken. Ook zijn er services waarbij u de bagage vooruit kunt sturen of zelfs een langere periode kunt stallen. Het zijn allemaal diensten die het leven van de gast vergemakkelijken. 

Service voor buurtbewoners
De Hajé restaurants in Lelystad bieden in samenwerking met Albert Heijn wel al een ophaalservice voor boodschappen. Hotels met een dergelijke service heb ik nog niet gezien, maar het ligt in het verlengde van de wens van de consument. Maak het leven van uw gasten en buurtbewoners ook gemakkelijker met een fijne afhaalservice, ik verwacht dat het in uw voordeel zal werken. Distributieknooppunten zijn de toekomst, ook in de horeca!

Armand Sol (e)Marketing & communicatie

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.