Nooit meer het stampertje verkeerd om in je glas!

8 juni 2017 – Bram Kosterink blogt over het citroen stampertje in de frisdrank. Deel deze blog zodat alle horeca in Nederland het stampertje vanaf vandaag goed om in het glas doet! Vergeet niet je horeca collega te taggen!

Het stampertje

U kent hem wel, het stampertje dat in je glas zit om het schijfje citroen uit te persen. Een top uitvinding die ervoor zorgt dat je geen smerige handen krijgt. In plaats van het uitknijpen met je handen kan dit met je stampertje. Goed bedacht, elke horecazaak heeft ze en iedereen weet hoe ze gebruikt moeten worden.

Scheveningen

Ook afgelopen weekend toen ik lekker bij een strandpaviljoen in Scheveningen wat ging drinken, kreeg ik het stampertje in mijn ice tea. Super handig want met deze warmte heeft de citroen een dorstlessend effect, mits je hem weet uit te persen. Maar waarom lieve horeca medewerkers serveren jullie 9 van de 10 keer mijn glas ice tea met het stampertje verkeerd om?

Verkeerd om in het glas

Ik weet wel waarom, want als het ijs, de citroen en de frisdrank al in het glas zitten wordt het wat lastiger om het stampertje erin te krijgen. Vaak drijft deze omhoog en valt hij uit het glas. Heeft u er ooit over nagedacht wat een gast moet doen met dit stampertje alvorens hij deze kan gebruiken? Ik moest het stampertje uit het glas halen, vervolgens uiterst charmant helemaal aflikken zodat er geen frisdrank meer aanzit om het daarna om te draaien en mijn citroen te stampen. Weg effect van schone handen, waar het stampertje in mijn optiek voor is ontwikkeld.

Afspraak met Horeca Nederland

Laten we met z’n allen afspreken dat we vanaf vandaag, allemaal het stampertje goed in het glas plaatsen of er bij te serveren. Maar nooit, echt nooit meer verkeerd om in het glas! Laten we deze blog zo vaak mogelijk delen zodat alle horecamedewerkers in Nederland weten dat wij tegen het verkeerd om serveren zijn van het stampertje. Wij willen stampertjes goed om in ons glas!

Contact

Bram Kosterink, adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies. Bram is te bereiken via e-mail op bramkosterink@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door een junior adviseur. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of via niektimmermans@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.