‘Nieuwe generatie sterft jonger door additieven in onze voeding’

23 mei 2011- Volgens de Franse E-nummer expert Corinne Couget sterft de nieuwe generatie jonger doordat ze teveel voedsel eten dat E-nummers bevat. Couget, die 19 mei in Nederland was, riep daarom koks op om gezonde voeding te promoten. Dat er meer gevallen van suikerziekte en kanker zijn onder de jongere generatie komt volgens de Franse onderzoekster doordat jongeren veel voedsel eten waar aspartaam en smaakversterker monosodium glutamaat inzit. Door onderzoeken en voorbeelden uit de praktijk aan te halen zette ze haar betoog kracht bij. Couget was is Nederland om het 100.000ste exemplaar van ‘Wat zit er in uw eten’ in ontvangst te nemen. Het van origine Franse boekje werd vertaald door culinair journalist Wim Jansen (van het tijdschrift Bouillon!)  en in 2007 op de Nederlandse markt gebracht. In het boekje vraagt Couget aandacht voor de schadelijke effecten van E-nummers.
Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam deed voormalig chef Ruud Wunneberg een oproep aan Hotelscholen, koks en ROC’s om hun verantwoordelijkheid te nemen. Door de energetische voedingsleer toe te passen zouden gerechten veel gezonder worden. In Nederland zouden ongeveer 8.000 producten zijn die teveel E-nummer bevatten. Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://tinyurl.com/43bxxy3

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.