Nederlandse hotels in sombere hoek Europa

31-08-2012 – Nederlandse hoteliers behoren tot de meest pessimistische hoteleigenaren van Europa. Alleen hoteliers uit Italië, Zwitserland, Portugal en Bulgarije zien het nog somberder in.

De aanhoudende economische crisis zorgt voor tegenvallende resultaten in de Nederlandse hotelmarkt. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft in het eerste half jaar een lagere omzet gerealiseerd en houdt rekening met omzetdaling ten opzichte van 2011.

Het indexcijfer voor hotelsentiment, dat Horwath HTL op basis van deze gegevens heeft toegekend, is gedaald van +19 aan het begin van het jaar naar -26 nu.
Positief zijn de verwachtingen in Ierland (+28) Duitsland en Oostenrijk (+20). Negatief zijn de verwachtingen in Italië (-63) en Zwitserland (-48).
Buiten Europa zijn de verwachtingen positief. Afrika en Midden Oosten (+29) en Amerika (+28) Azië (+10)

Voor de enquête heeft Horwath HTL in totaal 1.557 respondenten geïnterviewd, verspreid over 41 landen. Ruim de helft van de ondervraagden runt een hotel in Europa

Dit is een samenvatting van het originele bericht op: nu.nl

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.