Nederlander slaapt meer in Nederlandse hotels

05-10-2012 Het aantal binnenlandse hotelvakanties steeg in de eerste helft van dit jaar met ongeveer 10% naar 1,8 miljoen. Tegelijkertijd is echter wel de gemiddelde besteding aan het dalen. Een verklaring hiervoor is het toenemend aantal hotelacties en de opkomst van veiling- en kortingssites. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van het ContinuVakantieOnderzoek van NBTC-NIPO Research..

’’Als deze groei doorzet, komt het aantal hotelvakanties in eigen land aan het eind van het jaar uit op het recordaantal van 4 miljoen’’, aldus een woordvoerster van NBTC-NIPO Research.

Hotelvakanties in bos- en heidegebieden en aan de kust zijn erg in trek. Maar zo’n 30 procent van de hotelvakanties wordt in een stad doorgebracht. Vooral Maastricht en Den Haag komen hierin goed naar voren. Als het om de populariteit van regio’s gaat, staan de Noordzeebadplaatsen op nummer één, Zuid-Limbug op twee en de Veluwe op drie.

Mensen met hogere inkomens en 55-plussers zijn voor hoteliers de belangrijkste doelgroep. De cijfers uit het onderzoek komen hiermee overeen, want ongeveer 60 procent van de binnenlandse hotelvakantiegangers is welgesteld en 40 procent is 55-plus.

Lees meer over dit bericht op MissetHoreca.nl.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.