McDonald’s biedt gast kijkje in ‘keuken’

18 mei 2011 – McDonald’s gaat beginnen met het programma Quality Scouts. Uit onderzoek van No Ties in opdracht van McDonald’s is gebleken dat er veel misverstanden bestaan over de producten die McDonald’s dagelijs gebruikt. Ruim 80% van de 761 ondervaagden weet niet dat de frieten van McDonald’s uit hele aardappelen zijn gesneden. Verder weet 60% niet dat de hamburger uit 100% rundvlees bestaat en denken de mensen dat er veel conserveringsmiddelen inzitten. Ook blijkt dat maarliefst éénderde van de ondervraagden denkt dat een milkshake wordt gemaakt uit melkpoeder en water.

Om deze reden biedt McDonald’s de mensen die meedoen aan het Quality Scouts program een kijkje in de keuken. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd waar een milkshake vandaan komt, van land tot klant. De Scouts volgen het traject waarin wordt uitgelegd dat McDonald’s op de voedselveiligheid en de kwaliteit let. De Scouts schrijven een onafhankelijk rapport dat later wordt gepubliceerd op qualityscouts.nl. Dit is een samenvatting van het originele bericht op: <http://www.evmi.nl/nieuws/marketing-sales/10080/mcdonald%27s-biedt-gast-kijkje-in-%27keuken%27.html?src=nwb>

 

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.