Lucas Rive weg bij Bokkedoorns**, Menno Post opvolger

16-10-2012 Lucas Rive zegt dat het tijd is om zijn horizon te verbreden en daarom heeft hij ervoor gekozen de knuppel in het hoenderhok te gooien. ‘‘Ik ben 50, dus nu kan het nog. Het liefst begin ik voor mezelf’’, aldus Rive die bij De Bokkedoorns al 22 jaar in het bezit is van twee Michelinsterren.

‘‘Ik heb tot medio december de tijd gekregen om iets anders te vinden’’, vertelt Rive. ‘‘Hoe lang ik nog exact blijf, weet ik niet. De laatste jongens uit de keuken zijn nu op vakantie. Als iedereen terug is, hebben we nog een paar partijen en dan zit mijn werk erop.’’
 
De opvolger van Rive is Menno Post, de rechterhand van tweesterrenchef Ron Blaauw. Post is trots over de opvolging als chef-kok van De Bokkedoorns. ‘‘Ik ben 35 jaar en werk al dertien jaar met veel plezier bij Ron (Ron Blaauw, red.), maar wil graag op eigen benen staan. Ik ben trots dat ik Lucas Rive mag opvolgen.’’

Post werd door Ron Blaauw gewezen op de kans die zich in Overveen gaat voordoen. ‘‘Ron had contact met Lucas en daarna vroeg hij mij of ik daar geen zin in had. Kort daarna zat ik bij John Beeren en het geplande gesprek van een half uur duurde maar liefst drie uur. We waren meteen rond’’.

Per 1 januari start Post zijn avontuur bij De Bokkedoorns. ‘‘Mijn kookstijl is klassiek met modern, en in elk gerecht een gimmick. Van meneer Beeren krijg ik straks de ruimte voor mijn eigen stijl’, aldus Post over zijn kookstijl. Per 1 januari start Post zijn avontuur bij De Bokkedoorns.

Post meldt dat Beeren een week geleden bij Michelin kenbaar heeft gemaakt dat Rive vertrekt.

Lees meer over dit artikel op missethoreca.nl

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.