Jammer, gemiste omzet!

3-03-2016 – Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners blogt over het mooie maar moeilijke beroep ‘werken in de horeca’. Dit keer een voorbeeld van de receptie.
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; het is en blijft een moeilijk beroep, werken in de horeca. Als ondernemer moet je zorgen dat al je personeel goed reageert op de wensen van je gasten. In het restaurant of in het hotel is en blijft dit een factor die je als eigenaar constant in de gaten moet blijven houden.

Recent vertelde een vriendin dat zij samen met haar partner een paar dagen naar de Veluwe was geweest. Leuk hotel, mooi najaarsweer en ze hadden zelfs nog in het zonnetje gezeten, helemaal goed! Aangezien er nog 2 mooie dagen werden beloofd hadden ze aan de receptie gevraagd of het mogelijk was om de zondag en maandag bij te boeken.
Dat was mogelijk maar dan moest er wel verhuisd worden naar een andere kamer. Op de vraag of dit echt moest gezien het feit dat ze genoten van de ligging van de kamer werd zonder reden aangegeven dat dit echt moest. Daar zij geen zin hadden om alles weer in en uit te pakken om te verkassen naar een hotelkamer, die niet zo mooi lag, hebben ze er voor gekozen om toch gewoon zondagochtend naar huis te gaan.

Zondagochtend stonden ze tegelijk af te rekenen met een heleboel weekendgasten en begrepen ze van de eigenaar dat het begin van de week altijd erg rustig was. Jammer dat zijn receptioniste de dag daarvoor hier niet op in heeft weten te spelen…. Was er niet iets te regelen geweest met het kamer type of had de housekeeping niet kunnen verhuizen? Scheelt toch weer 2 nachten omzet… Jammer gemiste omzet!

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.