Instagram Stories | Werk jij er al mee?

11 december 2017 – Marjolein van Spronsen blogt over Instagram Stories en vraagt zich af of jij er al meewerkt voor je hotel of restaurant. Met een paar voorbeelden.

Instagram Stories | Werk jij er al mee?

Ik ben niet echt de doelgroep om Snapchat te downloaden en foto’s en korte video (tot 10 seconden) te delen met mijn peer groep. Toch kijk ik met enige regelmaat op Instagram naar de Stories van mijn dochters en anderen die ik volg. Ik heb me er nooit echt in verdiept totdat mijn dochter mij vanochtend wees op een Instagram Story van de Big Mama Group. Deze restaurant groep in Parijs verkoopt en verwerkt vooral hun eigen producten, ze halen hun eigen kazen, hammen et cetera uit Italië. Ze maken echter ook altijd grappen dat hun personeel ook heerlijke producten zijn dus nu hebben ze een briljante manier gevonden om iets rondom de kerstdagen online te doen helemaal in hun huisstijl. Je kunt de Stories niet checken op je computer, Stories check je op je mobiel. Met hun ‘kerst adventkalender story’ brengen ze hun ‘sexy’ medewerkers en hun producten in beeld. Geinig en origineel!

Daarnaast ben ik al een paar weken op de hoogte van de uitzichten van ons wintersport hotel aangezien zij bijna dagelijks mooie plaatjes van de vroege sneeuw laten zien. Ook de kerstboom is begin van deze week opgetuigd. Zo kun je als hotel je enthousiaste volgers een extra inkijkje geven! Het verhoogt de voorpret.

Instagram Stories kunnen al je volgers zien, je kunt er een paar foto’s achter elkaar in zetten als een slideshow of een korte video delen. Je kunt de foto’s bewerken door tekst toe te voegen of met verschillende kleuren er iets op tekenen. Je kunt zoveel foto’s en video’s delen als je wilt want na 24 uur verdwijnt je story weer. Aangezien best wel veel horecabedrijven Instagram gebruiken voor het plaatsen van mooie foto’s is het interessant om eens te gaan kijken wat Stories voor jouw bedrijf kan betekenen. Ga er eens mee experimenteren en gebruik humor. Ik volg de Big Mama Group in Parijs sinds vorige week, hun story kun je bekijken door op je telefoon op hun profielfoto te klikken. Blijkt maar weer dat humor werkt!

Contact

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

 

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.