In de vrieskou naar een festival

24-2-2016 – David Maartense, medewerker marketing en communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies blogt over de ‘bungalow-festivals’ in de wintermaanden.

De hoofdredenen dat ik graag festivals bezoek zijn de muziek en het goede weer. Het maakt dan niet uit of het gaat om de grote, meerdaagse festivals of de iets kleinere intieme festivalletjes. De goede muziek lukt normaal gesproken wel, het goede weer is altijd weer de vraag.

Hoge temperaturen zijn er in Nederland niet vaak te vinden. Vanaf het moment dat de herfst zijn intrede doet kunnen we de zon vergeten. Het festivalseizoen barst pas rond Pasen los en gaat door tot eind augustus, waar het VOLLT-festival de eer heeft het seizoen tot een mooi einde te brengen. Dit kan anders, kijk maar eens naar Bungalup. Dit driedaagse festival in Centerparcs De Eemhof vond begin februari al weer voor de vijfde keer plaats en was wederom een groot succes.

Bungalup huurt het complete park af voor een weekend lang plezier. Zo kun je bij zwemparadijs Aqua Mundo drie dagen lang discozwemmen, inclusief rubberen opblaaskrokodillen en een gigantische DJ Booth. Bij het Cycle-Centre geen fietsen maar Desperado’s. De Action Factory was het toneel van feest, verkleedpartijen, disco bowlen en talentenshows!

Het mooie hiervan is dat alles in een overdekte setting plaatsvindt. Dus geen natte voeten en vieze schoenen, geen overvolle rugzak in je kluis en geen telefoon in vliegtuigstand omdat je batterij bijna leeg is. Nee. Gewoon je eigen ‘huisje’ op het festival terrein. De kosten van dit alles: rond de € 250,= met als resultaat een uitverkocht park en 4000 festivalgangers op het terrein.

De ‘bungalow-festivals’ kunnen daarom ook wel gezien worden als een opkomende markt. Zo werd de Eemhof al bezocht door festivals als ‘Nachtville’ en ‘Latin Weekender’ en staat daar binnenkort ‘Where The Wild Things’ op het programma. Ook het alom bekende ‘Loveland’ heeft inmiddels naast hun reguliere festivals een Centerparcs (Het Meerdal) aangedaan voor een weekend evenals het ‘Back At Sea’ festival die te vinden was in Zeeland bij Centerparcs Port Zélande.

Centerparcs laat met deze festivals zien hoe je creatief kunt omgaan met het laagseizoen en de bijbehorende lage bezettingspercentages in die periode. De ‘bungalow-festivals’ verlengen het festivalseizoen voor de festivalgangers en creëren tegelijkertijd een geheel nieuwe beleving. Ook Centerparcs profiteert van de uitverkochte parken en de nieuwere, hippe doelgroepen die zij tegelijkertijd aantrekken.

Met de opkomst van de ‘bungalow-festivals’ zijn het niet alleen Centerparcs en de festival organisaties die profiteren, maar zijn het vooral de bezoekers die blij zijn dat ze nu ook buiten het festival seizoen door kunnen gaat met feesten. Een echte win-win-win situatie.

David Maartense, medewerker marketing en communicatie van Spronsen & Partners horeca – advies. David is te bereiken via e-mail op davidmaartense@spronsen.com en telefonisch op 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.