Horeca kan nog slag slaan op pingebied

31 mei 2011- Horecaondernemers zien de kosten van de betaaltransacties verder afnemen. De horeca, detailhandel, tankstationbranche en ambulante handel zagen de afgelopen jaren de kosten met 3% dalen. Dit komt door de daling van contanten betalingen en de stijging van pintransacties. Onderzoeksbureau EMI zag na jaren van stijging in 2006 het eerst een daling in de kosten van pintransacties. De branches waar de efficiency het hoogst is zijn; de detailhandel en de tankstationbranche. De horeca en de ambulante handel kunnen echter nog een slag maken. Dit door pinbetalingen vaker te accepteren en door een verschuiving van contante- naar pinbetalingen. De totale kosten van de betalingsverkeer bedragen 2% van de totale kosten die een ondernemer maakt en 1,2% van de consumptieve bestedingen.Ten opzichte van 2006 daalde de kosten van de afschrijvingen op betaalautomaten, de pinkosten bij banken en de benodigde frontoffice en backoffice tijd.
De kosten daalde per saldo met 3%. Helaas waren er ook kosten die stegen; kosten voor de telecommunicatie, loonkosten en voor het afstorten van contant geld. Wel is uit het onderzoek gebleken dat pinbetalingen goedkoper zijn dan contante betalingen, respectievelijk 21 en 22 cent per transactie. Bij vervolgbetalingen scheelt dit zelfs 7 cent. Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://www.horecaentree.nl/home/7242-Horeca_kan_nog_slag_slaan_op_pingebied.html

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.