Gun jezelf een ontspannen kerst

11 december 2020 – Leonie van Spronsen stelt voor dat degene die het zich kunnen permitteren deze kerst eens echt ontspannen rond de kerstboom. Je hebt het verdiend! Geen stress van boodschappen doen, geen enorme drukke supermarkten in. Gewoon een culinaire maaltijd op tafel toveren met hulp van een chef.

Gun jezelf een ontspannen kerst en laat je verwennen door de horeca

De meeste mensen zullen het hier mee eens zijn: 2020 is een stressvol jaar geweest. Van kopzorgen over de gezondheid van onszelf en onze geliefden tot de economie, met een groot gebrek aan ontspanning in de vorm van vakanties, de afleiding van mooie kunst en de gezelligheid van ons amuseren in de horeca. Met de huidige gedeeltelijke lockdown moeten ook de feestdagen worden gevierd in klein gezelschap dus dat zal ook voor velen niet de ontlading gaan brengen waar ze naar op zoek zijn.

Dus zitten we dit jaar in kleine groepjes bij elkaar onder de boom. De horeca is nog niet open dus veel restaurants zetten in op maaltijden bezorgen/laten afhalen. En juist daarmee heeft iedereen de mogelijkheid om te zorgen voor een ultiem ontspannen kerst na dit lange jaar.

Dit jaar niet sloven in de keuken, geen stress om alles te organiseren en de moeilijkste ingrediënten overal vandaan te toveren. Niet de enorme drukke supermarkten induiken, waardoor je ook nog eens bijdraagt in het verlagen van de besmettingsrisico’s. Restaurants, hotels, cateraars (en wijnwinkels in samenwerking met chefs) staan allemaal klaar om heerlijke culinaire kerstmaaltijden te bezorgen. Van kant en klaar warme maaltijden die worden gebracht tot zelf-maak-pakketten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs het ontbijt, lunch, borrel en het diner laten bezorgen.

Voor horecaondernemers is het een moeilijke periode en dat zal ook doorspelen onder de kerstboom. Er is veel onzekerheid en ondanks alle maatregelen moeten velen interen op het eigen vermogen. Dat brengt spanning met zich mee, spanning die je als ondernemer niet zomaar een paar dagen naast je neer legt om gezellige feestdagen te hebben. Hopelijk kan deze kerst de cashflow weer een extra zetje geven.

Dus waarom niet uw meest ontspannen kerst tot nu toe waarbij u wordt verwend door de horeca?

U verdient de rust, horeca ondernemers dat extra stukje omzet!

Contact

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies.

Wilt u contact opnemen dan kan dat via LeonievanSpronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.