Een alternatief cadeau

09-05-2012 – Afgelopen week kreeg ik een opmerking van een collega. “Wat heb je nu weer voor gek artikel geplaatst!?”. Na een korte toelichting dat het voorgerecht met lieveheersbeestjes gewoon uit cherrytomaatjes bestond, was ze de schrik te boven. Dan was slakkenkaviaar  nog wel te doen, dat spreekt nog enigszins tot de verbeelding.. Hoe ver ga je in het verzinnen van extreme gerechten?
Ik ben benieuwd hoe ze reageert op de lobster centipede van artistieke chef-kok Dylan van Hirtum. Het stimuleert om eens buiten ons paradigma te kijken, en ach, af en toe is het leuk om eens te choqueren.. Van een meelwormenbitterbal kijk ik niet meer op, hoewel het wel irritant kan zijn om na afloopt stukjes van het exoskelet tussen je tanden vandaan te peuteren. Voelt een beetje hetzelfde als het resultaat van een flinke bak popcorn. Voor de liefhebbers van verwerkte insecten is er natuurlijk het Insectenkookboek.
Mooi alternatief cadeau voor Moederdag, weer eens wat anders dan een doosje chocolade!
Mijn moeder roept altijd dat ze vooral de zelfgemaakte cadeautjes van ‘vroeger’ mist. Daarom ga ik dit weekend maar weer even creatief culinair aan de slag.

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.