Dat is 35 jaar ondernemen

7 januari 2022 – Leonie van Spronsen over het ervaren van ondernemerschap.

Dat is 35 jaar ondernemen

Vandaag, 7 januari 2022 is het 35 jaar geleden dat we officieel met de Van Spronsen & Partners Groep begonnen. Gewoon net als zoveel starters vanuit het huis van mijn ouders, zelfs in wat later mijn slaapkamer is geworden. Gelukkig heeft mijn vader niet zitten werken naast mijn wieg! Alhoewel het wel een mooie metafoor is van geboren worden in een ondernemersgezin. 😉

En nu werk ik alweer zo’n 2 jaar mee als adviseur bij horeca-advies en kreeg ik deze week een telefoontje van een meneer met een mogelijke opdracht. Hij vertelde al ruim 30 jaar geleden een onderzoek van ons te hebben ontvangen en nu behoefte heeft aan een nieuw adviestraject. Een repeating client ofwel een terugkerende klant, één van de velen die ik de afgelopen tijd heb mogen spreken en ontmoeten. Zo’n telefoontje wordt bij ons gewaardeerd als een compliment.

Het gesprek deed me ook realiseren dat ondanks dat alles is veranderd de afgelopen 35 jaar, de essentie niet echt is veranderd. Digitalisatie, een veranderde arbeidsbevolking, een wereld die veel kleiner is geworden en nu zelfs lockdowns die normaal dreigen te worden, echt een andere wereld zou je zeggen. Maar de mens is niet zoveel veranderd, de mens heeft nog altijd behoefte aan samenkomen, aan verbroedering over een lekkere maaltijd of een heerlijk drankje, aan een fantastische avond beleven met nieuwe en oude vrienden. De essentie van horeca binnen de samenleving is niet veranderd.

Ondernemers zijn ook heel erg veranderd, tegenwoordig wordt er steeds jonger ondernomen, er zijn zelfs ondernemers in branches die 35 jaar geleden nog niet bestonden, maar ook deze ondernemers zijn gewoon mensen. Mensen die goed geholpen willen worden, die een adviseur aan hun zijde willen hebben in moeilijke tijden of ten tijde van het ontstaan van nieuwe onderdelen van hun onderneming. Iemand die weet waar zij of hij het over heeft, iemand die hen behandelt met warmte en respect en iemand die een eerlijke prijs vraagt voor haar of zijn diensten.

Dus vinden wij het raar dat we er 35 jaar later nog steeds zijn en zelfs in grote lijnen nog hetzelfde doen? Nee! Doen wij over nog eens 35 jaar waarschijnlijk nog steeds ongeveer hetzelfde? Wij denken van wel, al kijken we uit naar alle veranderingen en alle ideeën die onze bestaande en potentiële klanten gaan bedenken. Wij toetsen deze ideeën graag voor u, doen met veel plezier uw administratie en uw salarisadministratie. En persoonlijk verheug ik me op nog eens 35 jaar deze  fantastische branche te ondersteunen. De komende jaren nog met degene die de complimenten van terugkerende klanten verdiend, mijn vader Hans van Spronsen, maar ooit wil ik ze ook graag gaan bewerkstelligen.

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.