Cafetaria Eethuis van Holst nummer één van Cafetaria Top 100

23-10-2012 Vorig jaar behaalden John en Dorien van Holst een 21e plaats en beloofden toen eigenlijk al meer. De cafetaria uit Dongen won direct de Ad van Geloven Imago Award 2011. Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van de trend die al een paar jaar gaande is: de cafetaria als alternatief voor het restaurant.

Voor zijn gevoel vond Van Holst dat zijn bedrijf en de medewerkers er nog niet klaar voor waren, na een eerdere verbouwing, om de positie van vorig jaar te behalen. Het bedrijf werd uitgebreid naar 75 zitplaatsen binnen en 75 buiten. Daarnaast draaide hij een eerste seizoen met een aangebouwde ambachtelijke ijssalon. ‘Ik vond dat we met al het nieuwe personeel nog niet zo ver waren.’

Van Holst haalde dit jaar een perfecte score tijdens de mystery guest bezoeken. Van Holst is een streber in de goede zin van het woord. In een later stadium overtuigde hij tijdens een openlijk jurybezoek de jury met zijn ondernemerschap. ‘Je moet altijd voor perfectie gaan’, aldus van Holst.

Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van de cafetaria nieuwe stijl, een cafetaria plus. Al zijn de bakwand en vitrine prominent aanwezig, de menukaart zou niet misstaan in een middenklasse restaurant. Naast de verse frites en snacks, staan er prachtige maaltijdsalades op en mooie vleesgerechten. De ingrediënten worden voor een groot deel lokaal ingekocht. Ouders met kinderen kunnen rustig van de maaltijd genieten, voor de kleintjes is er een waar speelparadijs.

Lees meer over dit bericht op missethoreca.nl 

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.