Bicicletta bar voor op het terras

22 Maart 2023 – Een blog van Marjolein van Spronsen met een idee voor op het terras: een Bicicletta bar!

Bicicletta Bar voor op het terras

Ik had nog nooit van een Bicicletta gehoord, jij? Toch heb ik met enige regelmaat een bicicletta gedronken en jij waarschijnlijk ook!

Schijnbaar werd de Bicicletta van oorsprong gemaakt van Campari of een soortgelijke bittere likeur, gecombineerd met wat witte wijn en een scheutje frisdrank. Wij kwamen de term ‘bicicletta’ tegen in een Amerikaans artikeltje op Robb Report. Zij schrijven daarin over het boek ‘Spritz’ van Talia Baiocchi. Volgens haar komt het drankje uit Lombardije, uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Het heet bicicletta naar de wankelende fietsen waarop de oude mannen, die te veel Bicicletta’s genuttigd hadden in het café, naar huis gingen.

De Aperol Spritz is al jaren een standaard drankje op het terras maar er zijn veel meer drankjes waarmee je een Spritz kunt maken. Ik denk dat een ‘Bicycletta bar’ op je zomerse terras het goed kan doen. Je kunt de keuze bieden tussen bijvoorbeeld Campari, Aperol, Limoncello, Passimoncello, Orancello en bijvoorbeeld het in Nederland nog redelijk onbekende Italicus, Rosolio di Bergamotto. Ik kom zeker die met Campari en Italicus proeven en ik kom nog wel thuis met mijn e-bicicletta na het nuttigen van één of meerdere bicicletta’s.

Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is sinds 1987 actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche.

Deze blog is geschreven door Marjolein van Spronsen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via marjoleinvanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.