Bagels & Beans klaagt franchisenemer aan

26 mei 2011 – Bagels & Beans stapt naar de rechter om een franchisenemer uit zijn vestiging te krijgen. Reden hiervoor is dat de franchisenemer volgens Bagels & Beans zich niet houdt aan de voorgeschreven hygiëneregels, waarop Bagels & Beans besloot de deuren van de vestiging in Amsterdam Oud-Zuid te sluiten. De franchisenemer liet het er echter niet bij zitten waardoor de 2 partijen het geschil in de rechtbank zullen uitvechten.
Het Nederlandse Bakkerijcentrum beoordeelde deze vestiging als een code rood; hetgeen betekent dat er een permanente bedreiging heerst voor de volksgezondheid. Daarop vroeg Bagels & Beans tekst en uitleg van de franchisenemer en werd besloten dat wanneer er op 10 Maart geen code groen behaald werd, het franchisecontract werd beëindigd. Echter liet de franchisenemer de inspecteur niet binnen, omdat er volgens hem onduidelijkheid heerst over wie de kosten voor zijn rekening nam. Het vertrouwen is volgens Bagels & Beans beschadigd en heeft ook geen zin in een hercontrole of in een bemiddelingsactie. Dit is een samenvatting van het originele bericht op: http://www.retailnews.nl/rubrieken/formule/franchising/30759/bagels—beans-klaagt-franchisenemer-aan.html

Deze blog is geschreven door Peter Arends, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.