Back to life, back to horeca

9 maart 2021 – Leonie van Spronsen blogt over het volledig zat zijn van de horeca lockdown. Ze heeft zoals velen onder ons zin in een terrasje pikken, uit eten enzovoorts. En na de persconferentie van gisteravond lijkt het erop dat het tijd is voor voorpret voor uw gasten en laten we ze dit niet laten vergeten: de horeca door dat laatste deel van de lockdown heen te bestellen.  

Back to life, back to the horeca 

Woensdag 14 oktober, een datum die bij horecaliefhebbers zoals ik in de herinnering gegraveerd staat. One last hurray voordat 15 oktober de horeca in Nederland weer op slot ging. Voor vier weken werd er toen gezegd, dat zou de push zijn die Nederland nodig had om COVID-19 de kop in te drukken.  

De meesten van ons hadden toen al het vermoeden dat het zo niet zou gaan dus de restaurants stroomden vol die avond. Misschien niet helemaal handig tijdens de crisis maar een lange horeca-vrije winter hing ons boven het hoofd. 

Toch hadden weinig mensen kunnen vermoeden dat we nu, maart 2021 nog steeds niet naar onze lievelingsplekken kunnen. Voor mij, mijn familie, vrienden en collega’s is de horeca altijd een grote post op het budget geweest. Lekker sparen zou je dus zeggen. Het tegenovergestelde bleek waar te zijn, veel mensen ontwikkelden een online shopping liefhebberij en verwenden zichzelf met spullen en lekkernijen. Dat geld kwam wel op zeg maar.  

En natuurlijk bestelden we allemaal trouw zoveel mogelijk bij de horeca om ze door deze hele magere winter heen te helpen maar toch, de horeca heeft voor veel mensen de top-of-mind positie verloren, het is ZO lang geleden. Zeker nu we weten dat we waarschijnlijk begin april weer naar onze favoriete terrassen mogen, lijkt die laatste maand wachten nog zo lang te duren 

Maar stel je voor, de zon staat hoog, de rosé koud, een (misschien nog klein maar toch) aantal vrienden of familie om je heen. Of misschien is het voor jou die ene pasta bij jouw Italiaan, of sushi bij dat fantastische restaurant waar je al maanden van droomt.  

Het is tijd voor voorpret, tijd om ons te gaan verheugen. En misschien dat ook te communiceren met die ondernemers wiens zaken je zo mist. Steek ze een hart onder de riem, bestel wat ze aanbieden tot de tijd dat we er weer heen kunnen. Laat ze weten hoe erg je ze mist en dat je staat te trappelen, we kunnen allemaal wel wat positiviteit en voorpret gebruiken. Ik hoop jullie te zien op het terras zodra het weer mag en kan. 

Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com , telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn. 

Van Spronsen & Partners is een horeca-adviesbureau voor de gastvrijheids- en vrijetijdsindustrie. Het bedrijf is 34 jaar actief binnen deze branche en gespecialiseerd in haalbaarheidsonderzoeken, conceptontwikkeling, rendementsverbeteringen, horecavisies en -beleid, managementondersteuning en marketing & communicatie. Onze collega’s van Rollema & Partners en Van Spronsen Salaris bieden ook horeca-administratie en salarisadministratie speciaal voor de gastvrijheidsbranche. 

Deze blog is geschreven door Leonie van Spronsen, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca – advies. Wilt u contact opnemen dan kan dat via leonievanspronsen@spronsen.com, of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn.
Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.