6 Online Marketing Missers – Nummer 3

15 juni 2017 – Deze week publiceren we elke dag een online marketing misser die je regelmatig ziet bij horecabedrijven. Opgetekend onze collega, Lennert Rietveld, die meteen aangeeft hoe je het anders kunt doen. Vandaag over de gast niet lastig willen vallen met teveel informatie.

Online Marketing Misser #3 | De gast niet willen lastig vallen met teveel informatie

Horeca ondernemers geven regelmatig aan dat ze de gast niet teveel willen lastig vallen met posts, events en nieuwsbrieven. Op zich een nobele gedachte, maar lang niet altijd met het gewenste resultaat. De gasten hebben zelf de mogelijkheid om (positieve) informatie van het bedrijf aan te nemen, de keuze ligt uiteindelijk bij de gast. Wil hij of zij je nieuwsbrief, informatie of promo niet, dan laat hij of zij dit liggen. Door het niet aan te bieden, laat je het deel van de gasten die wel informatie willen, buiten schot. Daarbij is een event of nieuwsbrief enkel de drager van de informatie. De rol van de ondernemer is minstens zo belangrijk in het enthousiasmeren van personeel én gasten. Door te zeggen; ik wil de gast niet lastig vallen, zeg je eigenlijk: ik heb niks zinnigs tegen de gast te zeggen.

Zorg liever voor een goede online presentatie van arrangementen en events, aangevuld met een creatieve tafel of presentatie-muur met informatie in de lobby. Vertel de gast en het personeel op een enthousiaste en positieve wijze over evenementen. Niet direct gaan verkopen! Maar enthousiast informeren inzake de mogelijkheden. Doe dit de hele dag tegen iedereen en de reserveringen komen vanzelf!

Contact

Lennert Rietveld, senior adviseur bij van Spronsen & Partners horeca – advies. Wil jij contact opnemen dan kan dat via lennertrietveld@spronsen.com of telefonisch: 071 541 88 67 of via LinkedIn

Food for Thought

Vul hieronder je gegevens in om maandelijks als eerste onze onderzoeken, blogs en interessante artikelen te ontvangen.

In de media
Van Spronsen & Partners groep
Rijnsburgerweg 80,
2333 AD LEIDEN
Telefoonnummer: 071-541 88 67
Klik hier voor een routebeschrijving en meer gegevens.